Hjärnspöken!

Som ett brev på posten! Tanken på att det har varit lugnt länge nu med operationer och läkarbesök slog oss men så kom det. En kallelse till tandläkaren och röntgen. Direkt kommer de. Hjärnspökena! Tankar på om det blir operation, när det blir, hur det kommer funka med skola och jobb… De är många gastar inom samma skallben som tar fokus från allt annat. Men man håller ju oron för sig själv till Luna låter det annorlunda…

Vi ska ta foton på skelettet. De ska kolla dina nya snygga framtänder. De ska använda bilderna för att bestämma om det är dags för operation men det behöver vi inte tänka på nu! Nu ska vi bara åka till Odontosaurusarna och fota skelettet sen går vi och äter glass.

Det gick bra hos Odontologen och Röntgen men sen kom nästa Hjärnspöke! När kommer beskedet? När blir det dags? Det blir nog i år! Hur ska det funka det är ju fler som är borta på jobbet… Massivt anfall igen!

Men de största kjedjeskramlande monsterna är ju dem om hur Luna ska hantera det. Hon är ju stark och modig men hon är vår lilla tjej. Hon kommer ju vara ledsen, det kommer vara kämpigt men kommer det bli så jobbigt att läkarskräcken kommer tillbaka?

Vi fick ett nytt brev. Det blir dags i november. Operation nummer 4. Man tycker att man borde vänja sig men DET GÖR MAN ALDRIG. Skönt att det är en bit bort. Kanske kan man skrämma bort tankarna över sommaren men de kommer tillbaka och när november närmar sig kommer det vara så många att man har svårt att koncentrera sig på annat.

Det finns de små oväsentliga om praktiska saker, de mellan stora om hon kommer missa mycket i skolan och de gigantiska om hur det kommer gå?! Det kommer ju gå bra, det är ju svaret man får när man låter tankarna bli till ord och innerst inne så vet man ju det själv. Men det är en liten process att ta sig igenom och den tar inte riktigt slut förrän man står där på jobbet igen. När man har facit i handen även om man vet vad det står ungefär om man skulle tjuvkika. Det är en slags mentalförberedelse som man måste igenom om man ska orka och kunna vara stark för hennes skull.

När det är Enzos tur, kanske om två år. Vet vi lite hur den här operationen funkar vi vet lite mer om det praktiska runt omkring man finner en viss ro i det men det känslomässiga och hur han hanterar det kan man aldrig förbereda sig på. Därför kommer hela processen gås igenom en gång till. Alla tänkbara scenarion skall bearbetas och störa tankarna på dagen och drömmarna på natten.

Dessa Hjärnspöken tar så mycket energi. Men när det är klart så får man lika mycket tillbaka av att sparka ut dem och allting är lite lättare. Andra problem är så mycket mindre och vi har alltid varandra att krama om!

Ha D Gott – Igelkott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *