Operation slutförd!

Operation klar!
Det gick så bra! Vi har en superhjälte i vår familj. Hon är lång, smal, blond och älskar hästar. Men hon är också den modigaste och mest imponerande 7-åring som finns.
Operationen tog lite längre tid än vi trott. Vi väntade, väntade och väntade tillslut gick vi och frågade. Det var som vi visste! De var på väg med henne från operationssalen till uppvaket. Om det inte hade varit för att hissarna bråkade hade vi säkert varit där före Luna. Efter att ha väntat på hissen i typ 5 minuter hamnade vi i en hiss som tog oss till 11e våningen och sedan fick vi fjäska oss in i en hiss med två syrror och en patient i en säng. De skrattade mest åt oss!

På uppvaket fick vi vänta en stund tills Luna vaknade sen ville hon därifrån med en gång. Käka lite glass och sedan iväg till avdelningen. Samma igen med hissarna så det blev en omväg genom en hel avdelning till hissarna på andra sidan =D En karavan med två sängar, två syrror, jag och Roger på villovägar på Sahlgrenska.

Innan var vi rädda för att hon skulle ha ont och framförallt att det skulle sätta sig inför vårens operation. Samma igen men andra sidan käken. Men hon ville mest hemför det var tråkigt på sjukhus. Tyckte det var onödigt att behöva sova där. Ville bli av med alla slangar men spara alla plåster. Hon fick för sig att hon skulle hoppa hage i korridoren, hoppade två steg innan hon kom på att det inte var någon bra idé med nyopererat ben. När hon skulle skynda sig till lekterapin tyckte hon att prata med kirurg Jonna var onödigt och höll på att riva hela droppställningen. Vi hann bara kika in och se hur det såg ut. Luna bestämde ganska snabbt vad vi skulle göra när vi vaknade. Vi sov gott!

Vakna, frukost. Kan vi gå nu? Lekterapin var det enda Luna tänkte på. Men vi var tvungna att vänta på läkarna och Luna ville inte gå in i rummet igen så då satte vi oss i korridoren. Tillslut kom vår läkare och bästa syrran Anna. Tillslut satt alla ner på golvet i korridoren.
4 vuxna, varav två i vita rockar på golvet med en superhjälte! Första gången som de hade hemskrivningsmöte på golvet. Det bjuder vi på!

Hemma! 4 veckor utan idrott. 2 veckor sjukskrivning. 2 veckor med 9-tabletter antibiotika om dan. Vilket också innebär 3 glassar om dan. Vi pluggade matte. Inte Lunas favoritämne. Mammas tålamod flyttade ut ibland. Fanns inte plats längre. Men klara blev vi. 2 nätter fick vi ta bort det onda med värktabletter. Annars var det mest två veckor med mindre spring, mer kontroll av mat och mindre risk för infektioner. Hade det inte varit för att Luna inte fick röra sig och att hon var tvungen att ta så mycket mediciner så hade hon säkert kunna börja skolan efter 1 vecka.
Nu laddar vi för nästa gång!

Ha D Gott – Igelkott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *